Saknade te havs
foto:
Erik Sigvardsson

och vågorna dom kraschar över dig och mig


Hopp
På Järntorget finns en ny och väldigt, väldigt rolig grej - nämligen en studsmatta som har kastats ut på konstgräsmattan (som för övrigt mer är en rätt konstig grej). Där jag har och Matilda hoppat och varit glada idag. För hopp är vad vi behöver nu, hopp och en fortsatt kamp. Det här var det absolut värsta valet någonsin.

Jag tillät mig själv en deppdag igår, helt klädd i svart och tågandes med övriga 5000 göteborgare mot detta raserande av vårt Sverige. Men nu får det räcka, nu får det vara slut med deppandet. Det är nu vi behöver kämpa, mer än någonsin. Jimmie och hans imbecilla hockeykör ska inte få mer än fyra år.


I'm gonna end up in hell

Nu kära vänner, nu verkar vi ha spårat ur totalt, jag och den här bloggen. Först en massa mat och nu - gryniga bilder på skor! Det här kan aldrig sluta lyckligt, men jag känner ett starkt behov av att visa upp mina skor för omvärlden. Jag är ju ändå 90-talist.


Men de är fina, tycker jag. Bonnebruden i mig är nöjd, med de här och min sedvanliga rutiga skjorta som jag alltid traskar runt i så ser jag ju ut som den fulländade skogshuggaren.

Nu har jag dessutom tagit ett steg närmare min framtid!
Fru hägglund lagar mat

Nu blir det här mitt alterego Fru Hägglunds matblogg, tjoho!

Idag har jag lagat och ätit min favorit-höstsoppa. Den kan vara världens enklaste och godaste soppa. Den är så enkel att det nästan känns löjligt att skriva ett "recept" på den, men vi gör det ändå, mest för att ni verkligen borde prova det här.

1. Ta alla dina favoritgrönsaker (jag tog morötter, potatis, rödbetor, rödlök och majs)
2. Hacka i småbitar och släng i en kastrull
3. Häll på vatten och låt koka
4. Släng i lite grönsaksbuljong och salt efter behag
5. Jag har i lite peppar, oregano och chili också, det har man om man gillar sånt.
6. Det på toppen är persilja, men det är mest där för estetikens skull.


Sen låter du det hela koka i ca 20 minuter, eller tills allt smakar som det ska och är tillräckligt mjukt i alla fall. Det bästa med soppan är kanske att du under den här tiden inte behöver göra egentligen någonting, mer än att se till att det inte kokar över. Jag satt och surfade och upptäckte ett nytt band medan min soppa blev färdig.

Sen åt jag min fina soppa tillsammans med hembakt bröd med brieost, eftersom det är det godaste jag vet.


Nu ska jag fortsätta med Hägglundandet genom att titta på Idol och vara precis som det där berömda verklighetens folk. Hö hö.marstrandHär är en bild som duktiga
Erik tog på mig ute på Marstrand i somras. Glad tjej som har lite svårt att hålla ögonen öppna, jag känner precis likadant nu. Godnatt!


08:16

Vaknar. Öppnar ögonen. Fönstret, och därmed för tillfället hela min värld, ser ut som en sepiafärgad dröm. "Tänk om man levde i en liten dröm" är dagens första tanke (och vad fan är det för konstig tanke? Jag förstår mig aldrig på mig själv på morgonen). Stänger ögonen för att ta reda på hur livet i en liten dröm skulle se ut. En enda bild dyker upp för mitt inre. Det skulle finnas hur många flaskor vatten som helst. Precis framför mig.

Det var visst fredagkväll igår.


svårlöst paradox

Inget gör mig så trött som dessa sömnlösa nätter


en dos fransk glädje

Arvika 2008. En svettig liten lokal som skulle ha gett vem som helst klaustrofobi, om det inte hade varit för att euforin och lyckan var så mycket starkare. Jag har just funnit en vän i en förbannat skön Stockholmstjej från campet brevid, alla andra vi kände var borta men inget kunde vara oviktigare. Vi dansar, nej hoppar, nej flyger omkring så att alla runt omkring oss backar några steg som försiktighetsåtgärd. Jag tänker att det borde vara en rättighet för alla 18-åringar att få vara på festival och flänga omkring till Yelle och i synnerhet till den här.
Arvika det året var fantastiskt på alla sätt och vis. Frågan är om det finns några andra dagar som genererat så mycket fina historier på så kort tid.


Då och nu

Jag har alltid tagit extremt mycket bilder, överallt och på allting (sen att de ganska sällan hamnar vare sig här eller på Facebook är en annan sak), och har en miljard gamla mappar. Jag tröttnar aldrig på att kolla igenom dem, speciellt mappar med namn som "december -05" brukar kunna föra med sig en hel del goda garv. Igår hittade jag den här gamla saten på mig och min vän Nader, jag visste inte ens att den här bilden fanns?


april 2008


Två veckor sedan

Vi ser ju en aning mer seriösa och ordentliga ut nu, men vi har helt enkelt ägnat 2,5 år åt att lära oss bluffa!

brittsommarJag och Matilda köpte lunch och traskade uppför alla trapporna till Skansen Kronan. Där ser man ut över hela stan och när det är sånt här väder så kan det inte finnas någon bättre plats för lunch och prat om helgen och framtiden.


note


src: Ingen aning, den har legat på min dator i evigheters evigheter. Gillar den a lot i sin söta meningslöshet.


hits