Lite inför Bali


Ill: Annika Bäckström

Det du gör är så dumt.


Hej idiot!

Jag skulle skriva en kolumn om babyface-mannen nu ju, det var ju vad jag tänkte och oj vad jag hade den färdig i huvudet i natt. Den upptog så mycket plats av mitt stackars huvud att sömn inte var att tänka på, och nu är jag alldeles för trött för att skriva. Jag har inte lyckats med en enda minuts sömn under natten och min hjärna faller snart ihop likt ett korthus på ett intercitytåg. Tyvärr gör inte kroppen detsamma och jag kan omöjligt somna nu heller, hur gärna jag än vill.

Hej jag heter Susanna och jag har förstört min dygnsrytm totalt.
Hej, idiot!


Vi ser ju inga stjärnor, där intet mörker är

Klockan visar kvart i tre, jag ägnar mig åt att fundera på varför min granne är uppe och traskar i köket vid denna tid (jaaa, grannspionering är underskattat, alldeles enormt underskattat), men mest åt att lyssna på den här .

Helt fantastisk, jag har inte lyssnat på den på ett bra tag, men texten dök osökt, eller kanske inte så osökt, upp i mitt huvud under dagen. Dagen som har varit av det absolut knepigare slaget, men kanske behövs det lite virvelvindar för att förstå var den totala tryggheten finns, Erik Blombergs dikt som min mamma alltid läste för mig när jag var liten hade visst väldigt rätt. 

Nu tände grannen lampan igen, är han/hon lika knäpp och förtjust i den här tiden på dygnet som jag, tro?


Foto Erik Sigvardsson


Om 13 dagar...

...är jag så långt ifrån det novemberkalla Sverige man bara kan vara! Åh, det känns freaking fantastic, om mindre än två veckor så kan allt vad vinterkappor, paraplyer och Göteborgsregn ligga och gråta av saknad efter mig (vilket de inte kommer göra, de kommer fortfarande ha många kvar att tortera). Varje vinter, sen jag var liten, har jag velat gå i ide under vintern, jag har undrat hur man överlever kylan och mörkret. Och nu flyr jag, hejdå vinter, hejdå Sverige, vi ses inte förrän du börjar göra dig fin och vårig igen, precis som jag alltid har önskat. Hah.

Hej Bali, jag gillar dig redan nu!
hits