Några förvirrade anekdoter

Den här dagen har inte riktigt varit min vän, inte ovän heller egentligen - men vi har gnabbats lite. Jag var på studiebesök på Konsthallen (eller heter det Konstmuséet? Du förstår vad det är i alla fall), i ungefär 20 minuter. Mycket givande, hm. Sen åt vi thaimat, det var betydligt mer givande och även mättande, gott. Det var där nångång jag kom på att jag hade gett min kamera till Lucas strax innan vi gick in på utställningen (för att man inte fick ta kort och jag inte hade några fickor). Nu hoppas jag innerligt att Lucas inte gjort något dumt mot min kamera. Eller, inte min kamera, det råkar vara min brors. Därför hoppas jag ännu mer innerligt.

Tja, efter skoldagens slut, vid 16, så somnade jag direkt, och vaknade när Rapport slutade, strax innan 20. Inte bra, men mycket skönt. Sen dess har jag ätit två päronsplit, druckit en kopp te (just det, det var ju här dagen gick emot mig! Mina två favorittéer är slut och jag drack någon blaskig fruktgrej. Jobbigt liv.) och gråtit när den duktiga lilla tjejen gick vidare i Idol. Hon blev så glad, då blev jag också så glad. Just det, där kommer vi in på mitt och dagens andra gnabb - vad fan är grejen med att sända Idol och Uppdrag Granskning samtidigt?! Det gav enorm beslutsångest och det krävdes stort zappengagemang för att hänga med på båda.

Ångrade mig, dagen har varit ganska bra, är fortfarande mätt sen thailunchen. Tacka gudara för bufféer.

Just det, en bra sak som hände nyss, jag hittade en ny, bra blogg. Wow, säger jag bara. Nu finns det fyra stycken i min vetskap. Jag kan tillägna dem ett fint, eget inlägg, soon. Så ni får vänta och längta lite, hähähä.

Tänk så fint ifall allt gick att läsa sig till i en lagbok

Imorgon ska jag ha en novell klar, och egentligen har jag det. I huvudet. Den vill bara inte resa därifrån till tangentbordet via fingrarna. Det tar emot, det tar emot som fan. Det är som om hon är rädd för att berätta sin historia, min Mia, fastän jag vet att hon vill, egentligen.

Usch, kanske borde sätta mig med rättskunskapen en stund istället och skriva om lagar och pengar. Sånt är bra, svart och vitt. Inga hjärnor, inga hjärtan man behöver försöka förstå, det behöver inte skära i ens eget. Allt går att läsa sig till i boken. Skitenkelt, skitbra.

Buhu, nu ska jag äta omelett med svampstuvning.Maj och tältning på Marstrand, inte så dåligt.

SVT:s vidrigheter


Bild: SVT


Såg alldeles nyss en trailer för SVT:s nya barnsatsning, som sänds både på Barnkanalen och de "vanliga" barnprogrammen. Det är... ett dating-program. Ett jävla matchmakingprogram, för 10-12-åringar!  Jag kaskadspyr.

Nej, visa REA istället, som på min tid, gör ungarna till medvetna konsumenter, istället för att ge dem ångest och press att ha förhållanden, dejta och behöva verka så jäkla vuxna och erfarna. Den ångesten och pressen kommer tvångsindoktrinera dem så fort de hamnar på en nerklottrad högstadieskola, ändå, jag känner inte alls för att betala SVT för att påskynda den processen.

Enkel resa, tack.

Jag sitter och kollar resor på sj.se. Tåg, dess tid och priser, både till Stockholm och Köpenhamn. Jag har ingen resa planerad, men genom att klicka fram avgångar och priset för 2 klass-biljetter så känns det som jag är lite, lite närmare något annat, något som inte är Kungälv eller Göteborg. Kollar alltid bara avresa, aldrig retur. Köpenhamn är väldigt mycket billigare än Stockholm, det finns biljetter för 220 spänn. Den 24 oktober, 15.40.

Jävlar vad jag är patetisk.

Men jag åker nog, så det så.

Måndagsbarn

Nu är jag glad, nöjd och trött. Har tillbringat två timmar på gymmet, först maskinerna i en timme, och sen ett Body Toning-pass, harre min gud vad jobbigt! Mina armar kommer göra sanslöst ont imorgon, men sjukt skönt känns det - ändå! Tanken var att jag skulle gå och träna på det två timmar långa hålet mellan mediakommunikationen och historian, men tja, då råkade jag hamna på Café Nyfiken med fina klassisar istället. Café Nyfiken ligger precis mitt emot Sportlife, skylten hånade mig och min kladdkaka från sin plats på fönstret. Men - två timmar, jag fick allt min revansch på skylten!

Ikväll är det religionsplugg, och sen Singelmammor som gäller!

Imorgon kanske jag väcker den här bloggen till liv igen, på riktigt. Vi får väl se.

hits